Suomessa sosiaalisen median käyttäjiä on yhteensä n. 4,6 miljoonaa eli n. 83,3 prosenttia meistä pyörii säännöllisesti eri somepalveluissa.
Eniten Suomessa käytetään YouTubea, sitä seuraavat lähes kaikki Suomen sosiaalisen median käyttäjät.

Sosiaalinen media on nykypäivänä keskeinen osa suomalaisten elämää, monet viettävät merkittävän osan päivästään eri alustoilla. Suomessa on useita suosittuja sosiaalisen median palveluita, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen käyttäjäkuntansa ja tarkoituksensa.

 1. Facebook on edelleen yksi Suomen suosituimmista sosiaalisen median palveluista. Facebookilla on 2,4 miljoonaa käyttäjää. Se tarjoaa monipuolisen alustan, jossa käyttäjät voivat pitää yhteyttä ystäviinsä ja jakaa elämänhetkiään.
  Useille käyttäjille Facebook korvaa perinteiset mediat, vaikka Facebookin tarjoama sisältö voi perustua huhuihin tai viestit voivat olla täysin vailla todellisuuspohjaa.
  Facebook on tehokas ja edullinen kanava viestintään ja mainontaan työssä oleville aikuisille ja eläkkeellä olevalle väestölle.
 2. Instagram on erityisen suosittu nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.  Instagramilla on Suomessa 2,3 miljoonaa käyttäjää. Visuaalisena alustana se on täydellinen paikka jakaa valokuvia ja lyhyitä videoita, ja se tarjoaa erilaisia suodattimia ja työkaluja kuvien muokkaamiseen.
  Instagramin tarinat ja suorat viestit mahdollistavat myös yksityisemmän viestinnän. Instagram on tehokas mainontakanava, joka tavoittaa nuoret ja aktiivityöelämässä olevat aikuiset.
 3. X-palvelu eli entinen Twitter tarjoaa paikan lyhyille viesteille ja keskusteluille. X:llä on Suomessa 1,5 miljoonaa käyttäjää ja sen käyttäjämäärä kasvaa nopeasti ellei uusi omistaja Elon Musk pilaa palvelun käyttöä tempoilevilla uudistuksillaan. Suomalaiset käyttävät X:ää seuratakseen ajankohtaisia tapahtumia, saadakseen uutisia ja osallistuakseen keskusteluihin erilaisista aiheista. Päättäjät, yritykset ja mediat käyttävät X:ää ensitiedon nopeana viestikanavana.
 4. TikTok TikTok on viime vuosina noussut nopeasti suosioon 16-24 vuotiaiden nuorien ja tänä vuonna myös yhä enemmän aikuisten keskuudessa. TikTokilla on Suomessa nyt noin 1,4 miljoonaa yli 18-vuotiasta käyttäjää.
  Tämä lyhyiden videoiden alusta tarjoaa viihdettä ja luovuutta, ja monet suomalaiset nuoret ovat aktiivisia TikTokin käyttäjiä.
 5. LinkedIn on erityisesti ammatilliseen verkostoitumiseen suunnattu alusta. LinkedIn-palvelulla on noi 1,7 miljoonaa käyttäjää Suomessa ja se kasvattaa suosiotaan. LinkedIn on suosittu paikka etsiä työpaikkoja, luoda ammatillisia kontakteja ja jakaa ammatillista sisältöä. Monet suomalaiset ammattilaiset käyttävät LinkedIniä oman uransa kehittämiseen.

 6. WhatsApp Vaikka WhatsApp on enemmän pikaviestipalvelu kuin perinteinen sosiaalisen median alusta, se on erittäin suosittu Suomessa. Suomalaiset käyttävät WhatsAppia aktiivisesti viestintään ystävien, perheen ja kollegoiden kanssa, ja se on korvannut perinteisen tekstiviestin monille.


Facebookissa on 2,4 miljoonaa kirjautunutta käyttäjää, heistä valtaosa on yli 45 vuotiaita.

Kolmanneksi eniten suomalaiset seuraavat Instagramia, seuraajia 2,3 miljoonaa. Instagramissa käyttäjät ovat suurelta osalta nuoria ja nuoria aikuisia, mutta myös varttuneempi väestö on löytänyt Instagramin.

Categories: Tiedät varmaan